To milliarder kroner til svindelbedriftene hvert år. Nå skal betalingene stanses.

Et samarbeid mellom Inyett og Trygg Handel.

Det estimeres å forsvinne 2 milliarder kroner fra norsk næringsliv hvert eneste år, ved at bedrifter og organisasjoner utfører betalinger til svindlere etter å ha mottatt fiktive krav. Det omfatter varer eller tjenester som hverken har blitt bestilt eller blir levert, priser langt over reell markedsverdi og rene bedrageriforsøk, lureri og trusler. Gjennom et samarbeid mellom svenske Inyett og Trygg Handel skal disse betalingene nå stanses.

Inyett eksisterer for å skape et trygt og sikkert næringsklima for bedrifter og organisasjoner. Gjennom å kontrollere leverandørsbetalinger kan feil i overførslene oppdages. Dette omfatter dobbelbetalinger, betalinger som har blitt sendt til feil mottaker eller med feil beløp, og for å kontrollere leverandørers seriøsitet. Gjennom samarbeidet vil også betalinger til svindelbedrifter på Trygg Handels svarteliste oppdages og stanses.

– "Inyett og Trygg Handels sine ytelser komplimenterer hverandre særdeles godt. Vi ser svært positivt på at vår svarteliste nå inngår som en del av Inyetts tilbud. Vi er sikre på at indikasjonen for svindelbedrifter i Inyett vil bidra til å bekjempe denne typen av økonomisk kriminalitet. Et samfunnsproblem som vi felles synes er så viktig å stanse", sier Per Fredrik J. Svedlund, Adm. Direktør på Trygg Handel.

 

John Andersson, Daglig leder på Inyett fortsetter..
– "Å manuelt kontrollere at betalinger ikke havner hos svindelbedrifter er både resurs- og tidskrevende, spesielt for store bedrifter og organisasjoner. Det er noe vi kan hjelpe de med å gjøre, helt automatisk. Det handler ikke bare om at tid og penger går tapt. Det å assosieres med bedrifter med kriminelle bakmenn innebærer ofte en økt uro hos bedriftens ansatte. I tillegg kan næringslivet og samfunnet miste tiltro til bedriften, samt at en risikerer å skade varemerket. Og ikke minst, penger som havner i hendene på svindelbedrifter brukes ofte til å finansiere ny kriminalitet."

Svindelbedrifter som skifter forkledning…
I skrivende stund finner vi over 230 svindelbedrifter på Trygg Handels svarteliste, som fortløpende blir oppdatert med nye opplysninger om bakmenn, svindelselskap, fremgangsmåte og aktuelle endringer. En vanlig forekomst er at kjente svindelbedrifter skifter forkledning ved å oppdatere opplysningene sine. Navn og betalingsdetaljer på fakturaen skiftes ut, for å på nytt lure bedrifter med sviktende prosesser og rutiner til å foreta nye utbetalinger.

Ved ferietider ligger forholdene spesielt godt til rette for bedrageri mot bedriften, ettersom at en stor del av svindelnæringen utnytter situasjoner der ordinært personell og rutiner er fraværende. Julens helligdager er et utmerket argument for å tvinge frem en rask utbetaling fra bedriften. Ser en også på rutiner som har blitt endret på grunn av nåværende pandemi, øker risikoene ytterligere.

Dette er de tre mest aktive svindelbedriftene i Norge i dag:

 1. Smart HMS - 2020 / HMS-Service 2020
  Org.nr: 917877033
  Les mer på Trygg Handel
 2. Grønn Bedrift
  Org.nr: SE-559004-4623 / SE-559156-2862
  Les mer på Trygg Handel
 3. Monsterjobb.com / SafariJobb.com / MonsterWork.com / SafariWork.com
  Org.nr: SE-553745-8514 / SE-553746-1007 / SE-553117-0583 (fiktive)
  Les mer på Trygg Handel


Kontakt
Trygg Handel AS
Per Fredrik J. Svedlund, Adm. Direktør
+47 3100 5040 / fredrik@trygghandel.no

Inyett AB
Tommie Holmertz, CMO
+46 70 091 39 26 / tommie.holmertz@inyett.se

Om Inyett
Inyett skaper et trygt og sikkert næringsklima gjennom å automatisere kontrollen av betalinger og leverandører. Vi hjelper organisasjoner å unngå unødvendige risikoer, menneskelige feil, i tillegg til å varsle om bedrageriforsøk når betalinger sendes til banken. Inyett ble stiftet i 2009 og hjelper i dag 250 kommuner i tillegg til et hundretall av private selskaper i Sverige og Norge. For mer informasjon besøk Inyett.se.

Om Trygg Handel
Trygg Handel ble stiftet i 2009 med en visjon om å forhindre bedrageri mot norsk næringsliv og har siden den gang blitt landets ledende svindelbekjemper. Vi har siden oppstart advart mot 230 svindelaktører på landets eneste svarteliste, hjulpet tusentals medlemsbedrifter ut fra vanskelige fakturatvister og avverget at millioner av kroner havnet hos kriminelle nettverk og useriøse aktører. Trygg Handels medlemsbedrifter slipper å diskutere med pågående telefonselgere, unngår villedende markedsføring og får hjelp med å velge riktig og relevant markedsføring. Et medlemskap gir en eklere og tryggere hverdag for deg og din bedrift. Les mer om Trygg Handels medlemskap på trygghandel.no.

Klikk for å teste!

Opprett konto gratis for å teste!

*bare tilgjengelig på svensk

Bestill en tid for spørsmål